Ünnepi programokkal készül az Edelényi Kastélysziget

Megosztás

Az adventi időszak során színes programoknak, rendezvényeknek fog teret adni az Edelényi Kastélysziget, sőt, néhány napja a kastály „felöltözött” formájában, karácsonyi díszítéssel várja a látogatókat.

Az Advent a kastélyban nevet kapó programsorozat a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek felhőtlen szórakozást kínál.

„Habár napi szinten nem vagyok mindenhol jelen, a munka során gondolataimban, szívemben a vármegye összes közössége ott él, jelen van. Így van ez ma is, amikor megkezdjük mi is az Advent a kastélyban programsorozatunkat” – nyilatkozta Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A hangulatos, izgalmakban bővelkedő játékok és meseprogramok mellett a Miskolci „Jégvirág” Korcsolya Klub és a DVTK Jegesmedvék U8-as csapata felavatta a kastély kertjében levő, valódi jéggel borított korcsolyapályát, ami szintén remek és minőségi szórakozást biztosít a tél folyamán az érdeklődőknek. A pálya december 15-éig délutánonként ingyenes, utána viszont fizetős lesz.

A teljesség igénye nélkül az alábbi rendezvényekre számíthat az, aki az Edelényi Kastélysziget felé veszi az útját:

  • A mai napon, november 25-én tematikus családi napot tartanak a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével. A középpontban az advent.
  • December 2. és 6. között Mikulás az edelényi kastélyban, azaz különböző játékok és mesés programok gyerekeknek
  • December 3-án Mikulásfutás Edelényi Futók Egyesületének szervezésével
  • December 9-én versmondó verseny lesz az iskolásoknak
  • December 3-án, 10-én, 17-én 22-én pedig adventi gyertyagyújtás a kastély udvarán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: szallas.hu

Kapcsolódó cikkek